top of page

Vienkārša Austersēņu Zupa

Sēnes:

  • 350 g austersēnes (plānās šķēlītēs)

Dārzeņi:​

  • 2 ķiploku daivas

  • 1 sīpols

Garšvielas:

  • 1 ēd.k. majorāns

  • 1 ēd.k.  saldā paprika

  • 1 tējk. kūpināta paprika

  • 1/2 tējk. ķimeņu pulveris

  • čili pulveris

  • lupstāja garšviela/sasmalcināts pētersīlis

  • sāls

Šķidrumi:

  • 1 l dārzeņu buljons

  • eļļa

Pārējie:

  • ​2 ēd.k. zirņu milti

  1. Katlā karamelizē sīpolus, pievieno visas garšvielas, izņemot majorānu. cepiet apmēram 30 s, pievienojiet buljonu.

  2. Kad buljons sāk vārīties, pievienojiet austersēnes.

  3. Bļodā sajauc zirņu miltus ar 50 ml ūdens. Maisa līdz masa kļūst viendabīga.

  4. Vāra aptuveni 10 min, pievieno izspiestu ķiploku un majorānu.

  5. Pirms servēšanas uzber lupstāja garšvielu/sasmalcinātu pētersīli.

bottom of page