top of page
Vienkārša Austersēņu Zupa
Sēnes:
-
350 g austersēnes (plānās šķēlītēs)
Dārzeņi:
-
2 ķiploku daivas
-
1 sīpols
Garšvielas:
-
1 ēd.k. majorāns
-
1 ēd.k. saldā paprika
-
1 tējk. kūpināta paprika
-
1/2 tējk. ķimeņu pulveris
-
čili pulveris
-
lupstāja garšviela/sasmalcināts pētersīlis
-
sāls
Šķidrumi:
-
1 l dārzeņu buljons
-
eļļa
Pārējie:
-
2 ēd.k. zirņu milti
-
Katlā karamelizē sīpolus, pievieno visas garšvielas, izņemot majorānu. cepiet apmēram 30 s, pievienojiet buljonu.
-
Kad buljons sāk vārīties, pievienojiet austersēnes.
-
Bļodā sajauc zirņu miltus ar 50 ml ūdens. Maisa līdz masa kļūst viendabīga.
-
Vāra aptuveni 10 min, pievieno izspiestu ķiploku un majorānu.
-
Pirms servēšanas uzber lupstāja garšvielu/sasmalcinātu pētersīli.
bottom of page