top of page

Apceptas austersēnes ar dārzeņiem un Tahini mērci

Dārzeņiem:​

  • 80 g kvinoja

  • 1 brokolis

  • 250 g austersēnes

  • 2 sarkanās bietes (vārītas)

  • 2 ēd.k. eļļa

  • 2 ķiploku daivas

  • 1 citrona sula

  • sāls

Mērcei:

  • 4 ēd.k. ūdens

  • 2 ēd.k. tahini mērce

  • 2 ēd.k. citronu sula

  • 50 g cietais siers (sarīvēts)

  • 1/4 tējk. sāls

  • pipari

  1. Visas mērces sastāvdaļas ieliek burkā un sakrata, lai samaisās.

  2. Vāra kvinoju ar 2x daudzumu ūdens un mazliet sāls, virs tās liek brokoli tvaicēties, apmēram 10min. Noņem no plīts un ļauj tai mazliet atdzist, apmēram 5 min.

  3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep ķiploku līdz tas kļūst zeltains, pievieno sēnes, citrona sulu un sāli. Cep līdz sēnes paliek brūnas.

  4. Kvinoju un brokoļus sadala divās porcijās, pa virsu liek austersēnes, pārklāj ar mērci un dekorē ar plānām biešu šķēlītēm.

bottom of page