top of page
Apceptas austersēnes ar dārzeņiem un Tahini mērci
Dārzeņiem:
-
80 g kvinoja
-
1 brokolis
-
250 g austersēnes
-
2 sarkanās bietes (vārītas)
-
2 ēd.k. eļļa
-
2 ķiploku daivas
-
1 citrona sula
-
sāls
Mērcei:
-
4 ēd.k. ūdens
-
2 ēd.k. tahini mērce
-
2 ēd.k. citronu sula
-
50 g cietais siers (sarīvēts)
-
1/4 tējk. sāls
-
pipari
-
Visas mērces sastāvdaļas ieliek burkā un sakrata, lai samaisās.
-
Vāra kvinoju ar 2x daudzumu ūdens un mazliet sāls, virs tās liek brokoli tvaicēties, apmēram 10min. Noņem no plīts un ļauj tai mazliet atdzist, apmēram 5 min.
-
Pannā uzkarsē eļļu un apcep ķiploku līdz tas kļūst zeltains, pievieno sēnes, citrona sulu un sāli. Cep līdz sēnes paliek brūnas.
-
Kvinoju un brokoļus sadala divās porcijās, pa virsu liek austersēnes, pārklāj ar mērci un dekorē ar plānām biešu šķēlītēm.
bottom of page