top of page

Tom-Yum zupa

​Sēnes: 

  • 250 g austersēnes

Jūras veltes:​

  • 150 g garneles

Dārzeņi:​

  • 3 ķiploku daivas

  • 1/2 sīpols

  • 2  tomāti (kubiņos)

  • 1 sauja sasmalcināta koriandra/pētersīļa

  • 2  mazi ingvera gabaliņi

  • 4 čili pipari

Augļi:​

  • 1 laims

Šķidrumi:

  • 250 ml kokosriekstu piens

  • 4 ēd.k. zivju mērce (fisk sas)

  • 1 l ūdens

Pārējie​:

  • 2 ēd.k. Tom-Yum pastas

  • 6 tējk. citrona mizas

  • 1 citronzāles, rupji sasmalcināts kātiņš

  • 1 ēd.k.  cukurs (kokosriekstu)

  1. Katlā ielej ūdeni, pievieno citrona mizu, citronzāli, ingveru, veselas ķiploka daiviņas un čili sagrieztu šķēlītēs. Vāra apmēram 5 min.

  2. Pievieno Tom-Yum pastu un pienu (kokosriekstu). Vāra 5 min.

  3. Pievieno garneles, austersēnes, sīpolus, tomātus, zivju eļļu un cukuru. Vāra ar vāku apmēram 10 min.

  4. Pēdējās minūtēs, kamēr vēl zupa vārās, pievieno koriandru/pētersīļi un laima sulu.

  5. Pasniedz karstu!

bottom of page