Tom-Yum zupa
Sēnes:
-
250 g austersēnes
Jūras veltes:
-
150 g garneles
Dārzeņi:
-
3 ķiploku daivas
-
1/2 sīpols
-
2 tomāti (kubiņos)
-
1 sauja sasmalcināta koriandra/pētersīļa
-
2 mazi ingvera gabaliņi
-
4 čili pipari
Augļi:
-
1 laims
Šķidrumi:
-
250 ml kokosriekstu piens
-
4 ēd.k. zivju mērce (fisk sas)
-
1 l ūdens
Pārējie:
-
2 ēd.k. Tom-Yum pastas
-
6 tējk. citrona mizas
-
1 citronzāles, rupji sasmalcināts kātiņš
-
1 ēd.k. cukurs (kokosriekstu)
-
Katlā ielej ūdeni, pievieno citrona mizu, citronzāli, ingveru, veselas ķiploka daiviņas un čili sagrieztu šķēlītēs. Vāra apmēram 5 min.
-
Pievieno Tom-Yum pastu un pienu (kokosriekstu). Vāra 5 min.
-
Pievieno garneles, austersēnes, sīpolus, tomātus, zivju eļļu un cukuru. Vāra ar vāku apmēram 10 min.
-
Pēdējās minūtēs, kamēr vēl zupa vārās, pievieno koriandru/pētersīļi un laima sulu.
-
Pasniedz karstu!