top of page

Austersēņu smērs ar valriekstiem

Sēnes:​

  • 250 g austersēnes

Dārzeņi:​

  • 2 ķiploku daivas

  • 1 mazs sīpols (smalki sagriezts)

Šķidrumi:

  • 250 ml tumšais alus

  • Citronu sula

Papildus:

  • 125 g krēmsiers

  • 2 ēd.k. sviests

  • Ķimenes

  • Olīveļļa

  • Čili (pēc izvēles)

  • Sāls

  • Pipari
     

  1. Sausā pannā apcep valriekstus un pārber bļodā.

  2. Pannā sautē sīpolu un ķiploku apmēram 2 min. Pievieno smalki sasmalcinātas austersēnes un cep līdz tās ir izdalījušas lielāko daļu šķidruma. Papildina ar sāli, pipariem un ķimenēm pēc garšas, cep līdz šķidrums iztvaiko. Noņem no plīts un ļauj atdzist.

  3. Sēņu masu pārceļ bļodā un pievieno krēmsieru, sviestu, pāris pilienus citronu sulu, visu kārtīgi samaisa un atstāj sajaukties garšām. Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus.

  4. Pasniedz smērētu uz maizes un pārklātu ar apceptiem valriekstiem.

bottom of page