top of page
Austersēņu smērs ar valriekstiem
Sēnes:
-
250 g austersēnes
Dārzeņi:
-
2 ķiploku daivas
-
1 mazs sīpols (smalki sagriezts)
Šķidrumi:
-
250 ml tumšais alus
-
Citronu sula
Papildus:
-
125 g krēmsiers
-
2 ēd.k. sviests
-
Ķimenes
-
Olīveļļa
-
Čili (pēc izvēles)
-
Sāls
-
Pipari
-
Sausā pannā apcep valriekstus un pārber bļodā.
-
Pannā sautē sīpolu un ķiploku apmēram 2 min. Pievieno smalki sasmalcinātas austersēnes un cep līdz tās ir izdalījušas lielāko daļu šķidruma. Papildina ar sāli, pipariem un ķimenēm pēc garšas, cep līdz šķidrums iztvaiko. Noņem no plīts un ļauj atdzist.
-
Sēņu masu pārceļ bļodā un pievieno krēmsieru, sviestu, pāris pilienus citronu sulu, visu kārtīgi samaisa un atstāj sajaukties garšām. Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus.
-
Pasniedz smērētu uz maizes un pārklātu ar apceptiem valriekstiem.
bottom of page