top of page

Austersēņu Gnoči

Sēnes:​

  • 300 g  austersēnes, sagrieztas

Gaļa:​

  • 250 g pīļu sirdis

Gnoči:

  • 500 g kartupeļu gnocchi

Dārzeņi:

  • 1 vidēja izmēra sīpols

  • 2 ķiploku daivas, sasmalcinātas

Šķidrumi:

  • 60 ml sauss baltvīns

Pārējie:

  • Parmesan vai Džiugas siers

  • 50 g sviests

  • 3 tējk. svaiga timiāna

  • sāls

  • melnie pipari

  1. Pagatavojiet gnoči kā norādīts uz iepakojuma.

  2. Pannā izkausējiet pusi no sviesta daudzuma, karamelizējiet sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi, tad pievienojiet sagrieztas pīļu sirdis un cepiet 5 min, pievienojiet  austersēnes, sautējiet līdz kļūst zeltaini brūnas. Papildiniet ar ķiploku, sāli un pipariem pēc garšas.

  3. Pannā pievienojiet baltvīnu, timiānu un ļaujiet vārīties vēl 5 min.

  4. Pagatavotos gnoči pievienojiet pannā, pievienojiet atlikušo sviesta daudzumu, samaisiet un cepiet līdz gnoči kļūst zeltaini.

  5. Pasniedziet pārklātu ar svaigi sarīvētu sieru.

bottom of page