Top rozā austersēnes receptes: Garšīgi un viegli pagatavojami ēdieni
- Nauris Dzērve
- 11. marts
- Lasīts 2 min
Updated: 21. marts
Rozā austersēnes ir ne tikai vizuāli iespaidīgas ar savu spilgto krāsu, bet arī lieliskas garšas ziņā. Tās atgādina nedaudz kūpinātu bekonu un ir lieliski piemērotas dažādiem ēdieniem – sākot no uzkodām līdz sātīgiem pamatēdieniem. Šajā rakstā atradīsi labākās rozā austersēņu receptes, ko noteikti ir vērts izmēģināt!
---
1. Ceptas Rozā Austersēnes ar Garšaugiem
Vienkārša un ātri pagatavojama recepte, kas izceļ šo sēņu unikālo garšu.
Sastāvdaļas:
200 g rozā austersēņu
2 ēd.k. olīveļļas
1 tējk. kūpinātas paprikas
1 tējk. ķiploku pulvera
½ tējk. sāls
Pipari pēc garšas
Svaigi pētersīļi pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Sakarsē pannu uz vidējas uguns un pievieno olīveļļu.
2. Saplūkā sēnes mazākos gabaliņos un liec uz pannas.
3. Pievieno kūpināto papriku, ķiploku pulveri, sāli un piparus.
4. Cep aptuveni 5–7 minūtes, līdz sēnes kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
5. Pasniedz ar svaigiem pētersīļiem un baudiet!
---
2. Rozā Austersēņu "Bekons"
Šī recepte būs lielisks veids, kā aizstāt bekonu ar veselīgāku un augu valsts alternatīvu!
Sastāvdaļas:
150 g rozā austersēņu
2 ēd.k. sojas mērces
1 ēd.k. kļavu sīrupa vai agaves sīrupa
1 tējk. kūpinātas paprikas
½ tējk. melno piparu
1 ēd.k. olīveļļas
Pagatavošana:
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
2. Saplūkā sēnes plānās šķēlītēs.
3. Sajauc sojas mērci, kļavu sīrupu, kūpināto papriku un piparus.
4. Apviļā sēnes marinādē un liec uz cepamās pannas ar cepampapīru.
5. Cep aptuveni 10–12 minūtes, līdz tās kļūst kraukšķīgas.
Lieliski piemērotas burgeriem, sviestmaizēm vai kā piedeva salātiem!
---
3. Krēmīgais Rozā Austersēņu Risoto
Bagātīgs un sildošs ēdiens ar intensīvu garšu.
Sastāvdaļas:
200 g rozā austersēņu
200 g arborio rīsu
500 ml dārzeņu buljona
1 sīpols
2 ēd.k. olīveļļas
100 ml sausā baltvīna
50 g Parmezāna (vai vegāniskā alternatīva)
2 ēd.k. sviesta
Svaigi pētersīļi pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Sasmalcini sīpolu un apcep to olīveļļā, līdz kļūst caurspīdīgs.
2. Pievieno saplucinātās sēnes un cep 5 minūtes.
3. Pievieno rīsus un maisot apcep 1–2 minūtes.
4. Pielej baltvīnu un ļauj tam iztvaikot.
5. Pamazām pievieno dārzeņu buljonu, nepārtraukti maisot, līdz rīsi ir gatavi.
6. Pievieno Parmezānu un sviestu, samaisi un pasniedz ar svaigiem pētersīļiem.
---
4. Rozā Austersēņu Tacos
Viegli un garšīgi tacos ar dūmakainu garšu!
Sastāvdaļas:
200 g rozā austersēņu
4 mazās tortiljas
1 avokado
½ sarkanā sīpola
1 laima sula
1 tējk. ķimenes
1 tējk. čili pulvera
2 ēd.k. olīveļļas
Svaigi koriandra lapiņas
Pagatavošana:
1. Sakarsē pannu ar olīveļļu.
2. Pievieno saplūktas sēnes, ķimenes un čili pulveri, cep 5–7 minūtes.
3. Sagriez avokado un sarkano sīpolu plānās šķēlītēs.
4. Uzkarsē tortiljas un piepildi ar ceptām sēnēm, avokado, sīpoliem un koriandru.
5. Apslaki ar laima sulu un pasniedz!
---
Rozā austersēnes ir lielisks produkts, ko iekļaut ēdienkartē – tās ir veselīgas, garšīgas un piemērotas dažādiem ēdieniem. Izmēģini šīs receptes un atklāj jaunas garšu kombinācijas!
Kura recepte tev šķiet visinteresantākā? Dalies ar savu pieredzi komentāros!



Komentāri