top of page
Meklēt

Recepte: Sautēta ežu dižadatene ar ķiplokiem un pētersīļiem

  • Writer: Nauris Dzērve
    Nauris Dzērve
  • 22. sept.
  • Lasīts 1 min


Sastāvdaļas (2 personām):

  • 300 g svaigu ežu dižadateņu

  • 2 ēdk olīveļļas vai sviesta

  • 2 ķiploka daiviņas

  • Šķipsna sāls un piparu

  • Sauja svaigu pētersīļu

  • (pēc izvēles) neliels citrona gabaliņš sulas atsvaidzināšanai

Pagatavošana:

  1. Sēnes saudzīgi notīra, sagriež gabaliņos.

  2. Pannā uzkarsē eļļu vai sviestu, pievieno sasmalcinātu ķiploku un apcep līdz zeltainam aromātam.

  3. Pievieno sēnes un cep uz vidējas uguns ~7–10 minūtes, līdz tās kļūst maigas un viegli brūnas.

  4. Pagaršo ar sāli, pipariem un svaigi sakapātiem pētersīļiem.

  5. Pasniedz kā piedevu gaļai, zivs ēdieniem vai kopā ar grauzdētu maizi.

ree

 
 
 

Komentāri

Novērtēts ar 0 no 5 zvaigznēm.
Vēl nav neviena vērtējuma

Pievienojiet vērtējumu
bottom of page