Kura sēne ir garšīgākā?
- Nauris Dzērve
- 20. febr.
- Lasīts 2 min
Updated: 21. marts
Sēņu pasaulē ir daudz dažādu garšu un tekstūru, taču kurai no tām pienākas garšīgākās tituls? Mūsu uzņēmumā Svaigassenes.lv, audzējot dažādas sēnes – rozās, dzeltenās un pelēkās austersēnes, šitake un eža dižadateni (Lion's Mane), esam secinājuši, ka katra no tām ir unikāla. Bet kura ir visgaršīgākā? To mēs centīsimies noskaidrot!
Rozās austersēnes – maigums ar nelielu pikantumu
Rozās austersēnes pārsteidz ar savu viegli pikanto garšu un sulīgo tekstūru. Tās ir lieliski piemērotas ceptām uz pannas ar sviestu un ķiplokiem. Šīs sēnes ir ne tikai skaistas, bet arī īsts garšas baudījums.
Dzeltenās austersēnes – sviestaina un riekstaina nots
Dzeltenās austersēnes izceļas ar savu maigo, sviestaino un nedaudz riekstaino garšu. Ideāli piemērotas dažādiem dārzeņu ēdieniem vai viegli ceptas kā uzkoda.
Pelēkās austersēnes – universāla klasika
Pelēkās austersēnes ir vispopulārākās, jo tās var izmantot gandrīz jebkurā ēdienā. To maigā, bet izteiksmīgā garša labi sader ar zupām, sautējumiem un pat picas piedevām. Piemēram, mūsu mājaslapā www.svaigassenes.lv atradīsiet recepti TOM YUM zupiņai ar pelēkajām austersēnēm – īsts hīts, kas kļuvusi par klientu favorītu.
Šitake – austrumu garšas pieskāriens
Šitake sēnes ir slavenas ar savu bagātīgo un dziļo umami garšu. Tās ir ideālas gan zupās, gan ceptas kopā ar dārzeņiem un gaļu. Šitake piešķir ēdieniem izsmalcinātu un patīkamu garšu.
Eža dižadatene (Lion's Mane) – garša, kas līdzinās jūras veltēm
Eža dižadatene pārsteidz ar savu tekstūru un garšu, kas atgādina omāru vai krabjus. Šī sēne ir ideāla veģetārām alternatīvām un piešķir ēdieniem īpašu garšas dziļumu.
Kura sēne uzvar?
Svaigassenes.lv teiktu, ka gailenes ir garšīgākās. Taču, tā kā gailenes vislabāk garšo svaigas un zaudē savu unikālo garšu, kad tiek saldētas vai kaltētas, pārējā laikā, kad tās nav pieejamas, lielisku alternatīvu piedāvā mūsu kultivētās sēnes. Ja vēlaties klasisku un universālu garšu – izvēlieties pelēkās austersēnes. Eksperimentētājiem patiks rozās un dzeltenās austersēnes, bet tiem, kas alkst intensīvāku garšu, iesakām šitake un eža dižadateni.
Apmeklējiet www.svaigassenes.lv, lai uzzinātu vairāk un atrastu receptes, kurās varēsiet nogaršot katru no šīm sēnēm. Un kurš gan zina – varbūt tieši jūs atradīsiet savu favorītu!




Komentāri