Recepte: Sautēta ežu dižadatene ar ķiplokiem un pētersīļiem
- Nauris Dzērve
- Sep 22
- 1 min read
Sastāvdaļas (2 personām):
300 g svaigu ežu dižadateņu
2 ēdk olīveļļas vai sviesta
2 ķiploka daiviņas
Šķipsna sāls un piparu
Sauja svaigu pētersīļu
(pēc izvēles) neliels citrona gabaliņš sulas atsvaidzināšanai
Pagatavošana:
Sēnes saudzīgi notīra, sagriež gabaliņos.
Pannā uzkarsē eļļu vai sviestu, pievieno sasmalcinātu ķiploku un apcep līdz zeltainam aromātam.
Pievieno sēnes un cep uz vidējas uguns ~7–10 minūtes, līdz tās kļūst maigas un viegli brūnas.
Pagaršo ar sāli, pipariem un svaigi sakapātiem pētersīļiem.
Pasniedz kā piedevu gaļai, zivs ēdieniem vai kopā ar grauzdētu maizi.



Comments