top of page
Ieškoti

Populiariausi rožiniai receptai: Garšiai ir lengvai pagatavojami patiekalai

  • Writer: Nauris Dzērve
    Nauris Dzērve
  • 03-21
  • 2 min. skaitymo


Rozā austersēnes ir ne tikai vizuāli įspūdingas ar spilgto spalvų, bet ir lieliskas garšas ziņās. Tās atgādina nedaudz kūpinātu bekonu un ir puikiai tinka įvairius patiekalus – pradedant no uzkodām līdz sātīgiem pamatēdieniem. Šiame rakstā rasite geriausius rozā austersēņu receptus, ko tikrai ir verta!



---


1. Ceptas Rozā Austersēnes ar Garšaugiem


Vienkārša un ātri pagatavojama recepte, kas izceļ šo sēņu unikālo garšu.


Sudėtinės dalys:


200 g rožinės spalvos


2 ēd.k. olīveļļas


1 tējk. kūpinātas paprikas


1 tējk. ķiploku pulvera


½ tējk. druskos


Pipari pēc garšas


Svaigi pētersīļi pasniegšanai



Gaminimas:


1. Sakarsē pannu uz vidējas uguns un pievieno olīveļļu.



2. Saplūkā sēnes mazākos gabaliņos un liec uz pannas.



3. Pievieno kūpināto papriku, ķiploku pulveri, sāli un piparus.



4. Cep maždaug 5–7 minutes, iki seno tampa zeltaini brūnas ir kraukšīgas.



5. Pasniedz ar svaigiem pētersīļiem un baudiet!





---


2. Rozā Austersēņu "Bekons"


Šis receptas bus puikus būdas, kaip atrodo, kad sveikata ir augu valsts alternatyva!


Sudėtinės dalys:


150 g rožinės spalvos


2 ēd.k. sojas mērces


1 ēd.k. kļavu sīrupa vai agaves sīrupa


1 tējk. kūpinātas paprikas


½ tējk. melno piparu


1 ēd.k. olīveļļas



Gaminimas:


1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C.



2. Saplūkā sēnes plānās šķēlītēs.



3. Sajauc sojas mērci, kļavu sīrupu, kūpināto papriku un piparus.



4. Apviļā sēnes marinādē un liec uz cepamās pannas ar cepampapīru.



5. Cep maždaug 10–12 minučių, iki jos tampa kraukšķīgas.




Lieliski tinkas burgeriem, sviestmaizēm vai kā piedeva salātiem!



---


3. Krēmīgais Rozā Austersēņu Risoto


Bagātīgs un sildošs ēdiens ar intensīvu garšu.


Sudėtinės dalys:


200 g rožinės spalvos


200 g arborio rīsu


500 ml daržovių buljono


1 sīpols


2 ēd.k. olīveļļas


100 ml sausā baltvīna


50 g Parmezāna (vai veganiška alternatyva)


2 ēd.k. sviesta


Svaigi pētersīļi pasniegšanai



Gaminimas:


1. Sasmalcini sīpolu un apcep to olīveļļā, līdz kļūst caurspīdīgs.



2. Pievieno saplucinātās sēnes un cep 5 minutes.



3. Pievieno risus un maisot apcep 1–2 minutes.



4. Pielej baltvīnu un leidžia tam iztvaikot.



5. Pamazām pridėti daržovių buljonu, nuolati maisot, līdz rīsi ir gatavi.



6. Pievieno Parmezānu un sviestu, samaisi un pasniedz ar svaigiem pētersīļiem.





---


4. Rozā Austersēņu Tacos


Viegli un garšīgi tacos ar dūmakainu garšu!


Sudėtinės dalys:


200 g rožinės spalvos


4 mazas tortiljas


1 avokadas


½ raudonā sīpola


1 laima sula


1 tējk. ķimenes


1 tējk. čili pulvera


2 ēd.k. olīveļļas


Svaigi koriandra lapiņas



Gaminimas:


1. Sakarsē pannu ar olīveļļu.



2. Pievieno saplūktas sēnes, ķimenes un čili pulveri, cep 5–7 minutes.



3. Sagriez avokado un sarkano sīpolu taisns šķēlītēs.



4. Uzkarsē tortiljas un pildi ar ceptām sēnēm, avokado, sīpoliem un koriandru.



5. Apslaki ar laima sulu un pasniedz!





---


Rozā austersēnes ir puikus produktas, ko įtraukti ēdienkartē – tās ir sveikas, garšīgas un piemērotas įvairių patiekalų. Izmēģini šių receptų un atskleidžia jaunas garšu derinys!


Kura recepte tev atrodo visinteresantākā? Dalies ar savo patirties komentarus!

 
 
 

Naujausi įrašai

Rodyti viską
Grybai užauginti Latvijoje

1. Svaigums un kvalitāte Vietēji audzētas sēnes  nonāk pie patērētājiem daudz ātrāk nekā importētās, nodrošinot maksimālu svaigumu....

 
 
 

Komentarai

Įvertinta 0 iš 5 žvaigždučių.
Kol kas nėra įvertinimų

Pridėti vertinimą
bottom of page